Opšte odredbe

Web stranica turizmoblog.com (u daljem tekstu: web stranica) poštuje privatnost svih posetilaca i posvećena je njenoj zaštiti. Molim vas da pročitate ovu Politiku privatnosti, jer je njen osnovni cilj da sve posetioce obavesti koje lične podatke web stranica može prikupljati i kako se oni dalje mogu koristiti. Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se Vaši podaci koriste na način opisan u ovom dokumentu.

Ovo je dokument koji garantuje zaštitu Vaših podataka. Web stranici možete pristupiti potpuno besplatno i niste u obavezi da ostavljate svoje podatke ili da otkrivate svoj identitet. Međutim, ukoliko odlučite da ostavite komentar, da se prijavite za newsletter ili da mi pošaljete poruku putem kontakt forme, potrebno je ostaviti neke podatke, jer ću samo na taj način biti u mogućnosti da Vam na poruku odgovorim. Dakle, ostavljate samo informacije koje su preko potrebne za ispunjenje Vašeg zahteva.

Politika privatnosti se povremeno može menjati, zbog toga vam savetujem da je povremeno pročitate.

Politika privatnosti ima za cilj da vam objasni koje podatke možemo prikupljati, na koji način i kako ih možemo koristiti, kako možete upravljati njima itd.

Ko je turizmoblog?

Turizmoblog je agencija za ostale usluge rezervacije i delatnosti povezane sa njima. Na jednom mestu objedinjujemo usluge turističkog vodiča i marketinga (promocije turističke ponude). Web stranica je: www.turizmoblog.com.

Komentari, newsletter i kontakt forma

Podatke ne morate ostavljati ukoliko to ne želite.

Međutim, da biste se prijavili na newsletter potrebno je ostaviti e-mail adresu kako bi znali na koji mail da prosledimo bilten ili obaveštenje. Podatke čuvam u svojoj bazi i ne prosleđujem ih trećim licima. Podaci ostaju u bazi sve dok se ne odjavite sa mailing liste, a to možete učiniti u svakom trenutku.

Ukoliko želite da me kontaktirate, potrebno je da ostavite neke od podataka (ime, e-mail adresu…) kako bih znao sa kime razgovaram i na koji mail da pošaljem odgovor.

Lične informacije i treće strane kao pružaoci usluga

Kada pristupite mojoj web stranici, tada se mogu prikupiti određene podatke kao što su vaša IP adresa, vrsta pregledača, vrsta operativnog sistema, lokacija, stranice koje ste pregledali i vreme (odnosno datum) kada ste pristupili mojoj web stranice. Navedene informacije se mogu odnositi i za treće strane (poput: Google Analytics-a, Mail Chimp-a). Sve te informacije se koriste za statističke analize ili slanje newslettera.

Kolačići

Web stranica koristi samo kolačiće koji su neophodni za funkcionisanje. Iako su sasvim sigurni, u svakom trenutku ih možete isključiti u podešavanjima vašeg pregledača. Bez njih neke delove web stranice ne možete doživeti na pravi način.

Kolačići su tekstualne datoteke smeštene na disku određeno vreme i pomažu web stranici da svim korisnicima pružaju bolje korisničko iskustvo, kao i da identifikuju karakteristike i interese posetilaca. Pristupom web stranici se slažete da se politika kolačića primenjuje svaki put kada joj pristupite.

Sadržaj

Na web stranici se nalazi i veliki broj tekstova koji posetiocima pružaju informacije o turističkim destinacijama. Članci na ovoj web stranici mogu da sadrže i ugnežđeni sadržaj (video, mape, slike…).

U člancima se mogu naći i linkovi web stranica koje imaju veze sa temom koju obrađujem u tom tekstu. Koristim proverene sajtove (domaće i strane) kako bih vam omogućio što više informacija na jednom mestu. Međutim, imajte na umu da ne snosim odgovornost za njihovu politiku i politiku kolačića, kao ni sadržaj koji se u međuvremenu može promeniti.

Koliko dugo čuvam podatke?

Ukoliko ostavite komentar, on se u bazi čuva neograničeno. Komentar ne sme da sadrži govor mržnje, ne sme sadržati psovke, niti vređati druge posetioce web stranice, kao ni njegovog autora. Pre nego što komentar postane vidljiv svim posetiocima web stranice, mora proći proveru.

Za posetioce koji se prijave na newsletter, podatke čuvam sve dok se ne odjave sa mailing liste. U svakom trenutku se možete odjaviti i prestati da dobijate besplatne biltene i obaveštenja.

Ukoliko me kontaktirate ili prosledite upit za usluge, podatke čuvam neograničeno.

Sve podatke može videti samo administrator web stranice.

Copyright (autorska prava)

Svi tekstovi i sve fotografije su u vlasništvu web stranice www.turizmoblog.com, osim ako nije drugačije naznačeno. 

U promotivne svrhe su korišćenje i fotografije preuzete sa www.pixabay.com , www.unsplash.com, www.pexels.com (sve tri web stranice imaju licencu za besplatno korišćenje u komercijalne svrhe), kao i sa web stranice www.freepik.com (uz plaćenu premium licencu).

Objavljeni sadržaj i fotografije se ne mogu koristiti, kopirati i objavljivati na drugim web stranicama bez pismenog odobrenja autora.

Neovlašćenim korišćenjem tekstova i fotografija kršite Zakon o autorskim i srodnim pravima. Ovde možete pročitati više o pomenutom zakonu.

U Beogradu, 01. novembar 2021.

Nikola Stojković – preduzetnik
Nikola Stojković PR agencija za ostale usluge rezervacije i delatnosti povezane sa njima TURIZMOBLOG Beograd

Politika privatnosti