O turizmoblogu u par reči

Dobro došli u turizam, na moj način!

O turizmoblogu, preduzetniku, ljubitelju putovanja, dobrih knjiga i ukusne hrane… Hajde da se upoznamo i da vam otkrijem kako sam postoa preduzetnik.

Turizmoblog je agencija za ostale usluge rezervacije i delatnosti povezane sa njima. Preduzetnik sam postao sa ciljem da svim turističkim agencijama, hotelima, restoranima i drugim subjektima u turizmu pružim na jednom mestu usluge neophodne u njihovom poslovanju. Ukratko rečeno, turizmoblog je agencija za konsalting u turizmu. Delatnost turističkih vodiča, pružanje informacija turistima i promovisanje turističke ponude na društvenim mrežama, održavanje web stranica i instagram/facebook profila su osnovne usluge u mom poslovanju.

My top 3

Porodica i prijatelji

Porodica i prijatelji su oduvek bili moj glavni pokretač i sve sam postigao zahvaljujući njima.

O turizmoblogu

Putovanja

„Nemoj mi reći koliko si obrazovan, reci mi koliko si putovao!“ – Muhamed
O turizmoblogu

Kafa

Svi poslovi se mnogo lakše dogovore i odrade uz šoljicu (ili dve) kafe!

O turizmoblogu u "par reči"

Putnik, avanturista i ljubitelj dobre hrane! Tokom i nakon završenih osnovnih i master studija na Geografskom fakultetu u Beogradu sam sarađivao sa nekoliko turističkih agencija, a kasnije neko vreme radio i u velikoj korporaciji. Tada sam shvatio da velike korporacije nisu za mene i da se tu ne pronalazim. Još tada se stvorila želja da postanem preduzetnik i da pokrenem svoju agenciju, samo što još uvek nisam imao jasnu ideju šta bi to moglo biti.

Nastavio sam rad u turističkim agencijama, kako bih stekao dovoljno iskustva i uvideo šta je potrebno svim subjektima u turizmu. Od starta sam znao da to neće biti još jedna turistička agencija na turističkom tržištu Srbije! Zbog toga je usledilo je mnogo istraživanja i rada, a sve sa jednim ciljem: da stvorim sopstveni biznis u kome ću uživati.

Oduvek sam znao da je turizam nešto čime bih voleo da se bavim, ali sam tek tokom pandemije otkrio i koja je to sfera turizma koja me zanima, zbog čega sam proteklih godina razvijao svoj blog. Konačno, sredinom 2021. godine su se stvorili svi uslovi za pokretanje preduzetničke firme na koju sam jako ponosan! Ni sam još uvek nisam svestan šta me očekuje na ovom dugom putu, ali samo znam da „sreća prati hrabre“.

I znate šta?

Živim san prosečnog Srbija – kancelariju sam smestio na sred dnevne sobe i ne moram „trošiti vreme“ u putu do posla. Na ovaj način sam 24/7 okružen poslom koji volim. Nisam sasvim siguran kada se posao završava, a počinje uživanje, jer se te aktivnosti svakodnevno prožimaju. A kada mi sve to dosadi, tu je posao turističkog vodiča i kancelariju selim u najlepše evropske metropole.

Zato...

Dobro došli u turizam na moj način!

Poslovni podaci

Poslovno ime preduzetnika
Nikola Stojković PR agencija za ostale usluge rezervacije i
delatnosti povezane sa njima TURIZMOBLOG Beograd

Skraćeno poslovno ime preduzetnika
Nikola Stojković PR TURIZMOBLOG

Poslovno sedište
Kapetana Miloša Žunjića 25ž/2 11000 Beograd

Šifra delatnosti
7990

PIB dodeljen od Poreske Uprave RS
112741082

Registarski broj / Matični broj
66322955

Dinarski tekući račun
170-0050037050000-27 otvoren kod UniCredit Banke

Devizni račun
RS3517000500305000124 otvoren kod UniCredit Banke