fbpx

moj nalog

Kako mi je MasterBox promenio život?

Masterbox je, sada već, čuvena platforma za učenje u oblasti digitalnog marketinga. Svim polaznicima nudi pregršt korisnog znanja kroz teoriju, i što je još bitnije, kroz praktične primere. Međutim, za mene je ovo malo više od platforme sa velikim brojem lekcija o digitalnom marketingu. Zašto? Zato što mi je samo dva meseca slušanja lekcija bilo dovoljno da kreiram svoj biznis. I to biznis koji će biti održiv od samog starta. Da li je to moguće? O, da… Jeste! Od prvog dana moj biznis je u plusu i to je većini početnika glavni problem u glavi pri pokretanju sopstvenog posla.

Masterbox

Kako je sve počelo?

Kada je korona učinila to što je učinila celom turističkom sektoru (mada i ostalima), nisam ni slutio da će baš ta 2020. godina biti prelomna tačka u mom životu. Uništila je jedan posao, ali mi je sa druge strane dala i mogućnost da se posvetim jednom delu turizma koji sam oduvek želeo – marketingu.

Te grozne 2020. godine sam bio totalni početnik i jedva da sam poznavao neke osnovne principe u marketingu. Počeo sam da istražujem i da “guglam“, ali koliko god da su obećavali kule i gradove, ni jedan kurs (pogotovo oni free) nije pružio nikakvo znanje. Zapravo, tu je bilo mnogo (nepotrebnog) znanja, ali da li se išta od tog znanja moglo primeniti u praksi? Hm… teško, skoro nikako. Meni je, iskreno, bilo potpuno nebitno da li je digitalni marketing počeo da se koristi kao moćno sredstvo oglašavanja u XII ili XX veku. Verujem da je i vama to totalno nebitna priča. Meni su nedostajali primeri uspešnih marketing kampanja; šta je to što velike kompanije koriste; nedostajali su mi primeri rada u meta business manager-u itd. Na masterbox-u sam dobio sve to – na jednom mestu, po jednoj ceni.

Ne kažem da sam postao ekspert za digitalni marketing, ali dobio sam posao koji volim i to zahvaljujući MasterBox-u. Možda zvuči pretenciozno, ali moj život se potpuno promenio posle ovog kursa.

Pola sata mi je bilo potrebno da shvatim da je to pravi kurs za mene i, verovali ili ne, preko noći sam odlučio da otvorim firmu. Na kursu sam, osim znanja kroz praktične primere, dobio i podršku predavača i drugih kolega polaznika.

Šta mi je masterbox doneo?

Sa sigurnošću mogu reći, na prvom mestu, SAMOPOUZDANJE. Iskreno, ne znam da li bi se stvari drugačije odvijale da nisam upisao ovaj kurs. Možda da, možda ne, ali kurs je u velikoj meri pomogao da presečem i bez odugovlačenja krenem ka svom cilju.

Dalje, kako je vreme prolazilo moje znanje je postajalo sve veće. Prednost MasterBox-a je što sam sve kurseve mogao da gledam tokom 6 meseci koliko god puta sam hteo i kada sam zbog drugih obaveza mogao. Kada god mi nešto nije bilo jasno, vratio sam se na lekcije i odgledao ponovo. A da vam ne spominjem koliko puta su me iz krize vadile kolege u grupi. Ne znam da li znate za taj deo? Svaki polaznik postaje član zatvorene grupe na fejsu i tu delimo poslove, iskustva i pomoć oko najrazličitijih problema (a u saradnji sa fejsom je to svakodnevno :D).

Osim nekih jednostavnih stvari kako otvoriti firmu i koji papiri su potrebni; kurs mi je doneo i nešto mnogo više od toga, zapravo ono najbitnije: kako pronaći posao i kasnije ga kvalitetno odraditi, odnosno kako doći do novih klijenata i kako ih zadržati za dući vremenski period. Retko gde ćete dobiti tako nesebične odgovore i pomoć na sva pitanja koja vas muče dok ste preduzetnik početnik.

I zato…

Ako si i ti na početku i želiš da učiš o digitalnom marketingu od najboljih, moja prijateljska preporuka je da upišeš MasterBox. Trenutno je u toku i prijava za mentorski program Nauči kako da tvoj smeštaj bude uvek popunjen. Idealan je vodič za sve vlasnike smeštaja. Ukoliko upisuješ kurs ili mentorski program, možeš iskoristiti kod MBXturizmoblog i time dobiti još 2 meseca pristupa ovoj platformi.

Svakako, dobro je znati da kroz ovaj mentorski program dobijaš pristup i svim lekcijama na kursu. Tako ćeš, što bi naš narod rekao, ubiti dve muve jednim udarcem!

Da li će ti platforma pomoći? Da, hoće.

Da li je ovo dobra investicija iz moje perspektive? Jedna od najboljih.

Da li ćeš postato stručnjak u digitalu? E, to već zavisi od tebe. Na kursu ćeš slušati najiskusnije i odlične predavače u svojim oblastima, a kako ćeš primeniti znanje… to zavisi samo od tebe.

To je moje iskustvo. Ukoliko imaš nedoumica, slobodno mi piši.

O autoru

Grk Korčula

Master turizmolog po zvanju, a po opredeljenju ljubitelj putovanja, dobrih trilera, zaljubljenih u Sloveniju i kofeinski zavisnik.

Najskorije objave

Follow me

0
    0
    Tvoja korpa
    Korpa je praznaVrati se u shop