fbpx

Da li ste se ikada pitali gde izaći u Beogradu u poslednje vreme? Koja su to kultna mesta i delovi grada koje ova neodoljiva prestonica nudi svojim znatiželjnim posetiocima?

Bilo da ste turista ili jednostavno vam je ponestalo ideja kao što su “gde popiti kafu u Beogradu” ili izaći na nezobarvni provod, mi smo vam pripremili neke zaista korisne preporuke! Pa, hajde da vidimo šta se sve krije od fantastičnih mesta za vaše opuštajuće trenutke!

Skadarlija

Skadarlija je boemsku četvrt Beograda, koja podseća na pariški Monmartr. Osnovana sredinom 19. veka, ova očaravajuća kaldrmasta ulica nekada je bila utočište pesnicima, umetnicima i muzičarima. 

Njeno šarmantno starinsko okruženje i tradicionalne kafane (kafane) sačuvali su deo srpske kulturne baštine, čineći je živim muzejem prošlosti. Atmosfera je ispunjena nostalgijom, kao da je vreme u ovoj istorijskoj četvrti graciozno usporilo.

Ovaj istorijski kvart zrači večnim šarmom koji nudi nostalgično putovanje kroz srpske tradicije. Skadarlija je poznata po svojim živopisnim kafanama, gde se zvuci tradicionalne srpske narodne muzike i mirisi autentične hrane spajaju u senzornu gozbu. 

Gde izaći u Skadarliji?

“Tri Šešira” i “Dva Jelena” su oličenja ovog boemskog duha, gde svaka poseta predstavlja korak unazad u vreme, obavijena toplim zagrljajem srpske gostoprimljivosti i bogate kulturne baštine.

Beton Hala

Beton Hala, što u prevodu znači „Betonska hala“, predstavlja savremeno lice Beograda. Nekadašnji industrijski prostor pored reke Save, pretvoren je u elegantnu, živahnu destinaciju za noćni život. 

Ova revitalizacija odražava dinamičan prelaz Beograda ka savremenijem i sofisticiranijem urbanom pejzažu, prikazujući prilagodljivost i vizionarstvo grada.

Ovo mesto predstavlja simbol modernog urbanog stila, gde sjaj reke povećava doživljaj noći. Njena paleta luksuznih barova i noćnih klubova pruža sofisticiranu atmosferu uz zadivljujući pogled na reku Savu. 

Gde se dobro provesti u Beton Hali?

Mesta kao što su “Zappa bar”, koji odiše alternativnim bendovima i zanimljivim konceptom, kao i “Frida” za one koji su zaljubljenici u moderan sound, su zaista srce ovog dela Beograda i noćnog života. 

Sajamski Kej

Sajamski Kej potiče od Beogradskog sajma, istorijskog centra trgovine i kulture. Evolucija ovog područja iz prometnog sajamskog prostora u moderan obalski kompleks odražava putanju 

Beograda prema obnovi i modernizaciji, prikazujući sposobnost grada da se reinventira dok zadržava svoju istorijsku suštinu.

Ovaj unikatan Kej nudi opuštajući, ali živahni doživljaj noćnog života pored reke. Spoj opuštenih barova uz obalu i živahnih događaja na otvorenom stvara opuštenu, ali dinamičnu atmosferu savršenu za uživanje u večernjem izlasku. 

Gde izaći na Sajamskom keju?

Popularna mesta poput “Splav Kafana” i “Freestyler” nude različite muzičke pravce, od live izvođenja do eklektičnih DJ seta, dok slikoviti ambijent uz reku dodaje jedinstven šarm večeri.

Dorćol

Dorćol je jedna od najstarijih i najznačajnijih četvrti Beograda, sa korenima koji sežu do osmanskog perioda. 

Njegova bogata istorija i kultura odražavaju se u eklektičnoj arhitekturi i živahnom uličnoj životu. Ova oblast je uspešno integrisala istorijske elemente sa savremenim uticajima, što je čini fascinantnim primerom evolucije Beograda.

Noćni život u Dorćolu je isto toliko eklektičan koliko i njegova istorija, nudeći sjajan miks starog i novog. Kvarter je poznat po umetničkom i boemskom duhu, sa trendi barovima i prijatnim kafićima, svaki od njih doprinosi živahnoj sceni.

Gde izaći na Dorćolu?

Blaznavac je popularno mesto za opuštanje i druženje u Dorćolu. Poznat je po svojoj prijatnoj atmosferi i ugodnom enterijeru. 

Idealno je za popodnevne i večernje trenutke uz kafu ili koktel. 

Ovaj bar često nudi muziku i kulturne događaje, čineći ga odličnim izborom za svakodnevne izlaze.

Najbolja muzika u Beogradu – bendovi za preporuku

Naravno, pored svih navedenih lokacija, važno znati koji bendovi i koja muzika je idealan izbor za sve koji se nađu u srcu srpske prestonice. Jedan od trenutno najtraženijih i najpopularnijih bendova u Beogradu je Menhetn bend koga krasi fantastična energija, šarenolik repertoar i tri vrhunska vokala. 

Ovaj bend je idealan izbor za sve one koji bi organizovali privatnu proslavu, kao što je svadba, krštenje, rođendan, ili korporativna žurka. Ne propustite da pogledate i njihov promo snimak

Zaključak

No, ono što je važno istaći jeste da svaka od ovih lokacija pruža različite aspekte bogatog i raznovrsnog noćnog života Beograda i na koju god muziku odlučite da izađete, zaista nećete pogrešiti.

Od istorijskog šarma do savremene sofisticiranosti, Beograd je zaista postao jedno od omiljenih mesta za svakog iskrenog boema željnog maksimalnog uživanja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Korpa
    Tvoja korpa je prazna. Da li želiš da pogledaš nešto od proizvoda?Vrati se u SHOP